Personen & Familierecht

U bent getrouwd, of u woont samen, u heeft wel of geen kinderen. Hoe dan ook, het kan tussen partners goed fout gaan. Dan komen de emoties los, niet alleen bij u beiden, maar ook bij kinderen, als die in het spel zijn. Op iedere betrokkene komt van alles af en er is zeer veel te regelen. Dat lukt de betrokkenen meestal niet zelf. Alleen als u het over alles eens bent is dat een perfecte optie. Dat is helaas vaak niet het geval.

Vragen komen aan de orde zoals: Hoe gaat u het regelen. Wie krijgt wat. Is er alimentatie in het spel, een omgangsregeling.  Is er gemeenschap van goederen of zijn er huwelijks voorwaarden. Is er een eigen woning en wie krijgt de woning. Het is dan van groot belang om de communicatie tussen u zo mogelijk in orde te houden en om zaken als vechtscheiding, lange procedures en dergelijke te voorkomen. Ons team begeleidt u bij alle juridische aspecten van “het uit een gaan”.

Wij hebben een groot netwerk voor het geval er deskundigen op ander terrein nodig zijn. Denkt u aan de notaris, de accountant, de makelaar (verkoop of taxatie woning). Juist vanwege de emoties die deze tak van het recht met zich meebrengt is onze doelstelling snel te handelen en te proberen u te behoeden voor de tegenwoordig zo snel uit de hand lopende scheidingsprocedure.